søndag 1. mai 2016

KUNSTPROSJEKT 2016 heter UTSENDELSEN og jeg er godt i gang....

UTSENDELSEN
Stefanie Reinhart billedkunstner
Kunstprosjekt 2016

Ved starten av desember 2015 hadde cirka 1 Million mennesker kommet over Middelhavet. Neste hver fjerde var barn; de kom fra mange land men litt over halvparten av flyktninger som krysser havet nå er syrere i følge UNHCR.
Bare i oktober 2015 har 90 barn druknet i det østlige Middelhavet. Vi husker alle ett bilde: 3 år gamle Alan (født i Syria) druknet og skyllet i land.
For noen dager siden kunne vi lese i Aftenposten at i fjor sommer var tre av fire båtflyktninger MENN, men nå kommer det flere og flere kvinner og barn over havet!
Veien til Europa trygghet går gjennom Tyrkia Hellas Makedonia Serbia Bulgaria Kroatia Slovenia (dette kalles BALKANRUTEN) Østerrike og Tyskland – Tyskland er målet for mange – mange flykter videre til Skandinavia.
Østerrike truer med å stenge grensene sine og Hellas og mange fattige land på Balkan kan i år ende opp som store flyktningleir – dette advarer flere!
Enslige mindreårige asylsøkere fra Afghanistan øker stadig og tallet fra UDI er 3424 unger i 2015 mot 579 i 2008. Det kom også 717 mindreårige fra Eritrea og 537 fra Syria.
UDI har i 2015 innvilget 96% opphold til ungdommene fra Afghanistan. De bor på mottakssenter og omsorgsboliger.


Hvordan er deres møte med EUROPA,  SKANDINAVIA / NORGE?

her kan du se noen av mine malerier / collager  "UTSENDELSEN"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar