torsdag 28. august 2014

STRIKKEDUGNAD I BØLER KIRKE - NYTT PROSJEKT HØST VINTER 2014

GRØNN GLEDE I VINTERKULDEN – ET STRIKKEPROSJEKT.

Liker du å strikke, eller har lyst til å lære å strikke? - Jeg har alltid hatt en drøm om å strikke et juletre!! Tenkt deg; et «juletre» fullt av grønne votter strikket av folk her i lokalmiljøet, sier Stefanie Reinhart – initiativtaker til strikkeprosjektet GRØNN GLEDE.
For noen år siden så jeg et TV program der noen damer hadde gått sammen og «strikket» et juletre. Det inspirerte meg veldig og jeg har hatt drømmen om å lage et slikt juletre lenge nå, sier Stefanie Reinhart, billedkunstner. Jeg tok kontakt med Bøler kirke, som tente på ideen, og vi fikk sammen lyst å engasjere alle, både ferske og rutinerte strikkere til og «strikke» et juletre sammen. Et «strikket» juletre består at et juletrestativ med grønne votter, vanter og pulsvarmere som henges på stativet. Det er viktig at det er grønt garn som brukes, men veldig morsom med mange forskjellige grønnfarger, så her står man fritt.
I utgangspunktet er det et strikkeprosjekt, men det blir gjerne litt mer enn det når jeg som billedkunstner tar fatt i saken, smiler Stefanie. Derfor tenker vi at de som ikke kan strikke, kan lage postkort med bilder av votter. Postkortene vil bli hent opp i kirken i «juletreformasjon». Da får vi vottekunst både på stativ og på veggen, sier Stefanie.
Vi vil arrangere noen strikkekafekvelder som er åpne for alle. Her kan man komme og strikke sammen. Her kan man utveksle lærdom og tips, og kanskje de drevne kan vise de ferske hvordan man trakterer pinnene? Barn kan også delta i prosjektet enten med enkle strikkeprodukter, eller som nevnt tidligere: ved å lage postkort.
Vi samler inn de grønnstrikkede produktene i oktober og november, og henger opp på juletreet 1. søndag i adventhelgen, så blir det Bøler kirkes egen «julegrantenning». Kanskje er treet ikke fylt allerede da, men kan fylles opp videre i løpet av desember. I januar blir juletreet gave til Kirkens bymisjon.  - Vi har mange som trenger votter, sier Sigmund Ruud virksomhetsleder i Kirkens bymisjon. - Ikke minst av fattige tilreisende, men også dem som sliter med rusrelaterte problem. Dette er vi med på!
Du kan levere vottene i Bøler kirke på dagtid, i gudstjenestetid, eller ellers når kirken er åpen. Vi vil ha en kasse stående som det står «GRØNN GLEDE» på.
Du kan også legge vottene i en konvolutt og legge i postkassen vår om det er stengt når du kommer.
Strikkekafé i kirkekaféen.
Onsdag 17. Sept kl. 19-20.30
Onsdag 22. Okt kl. 19.-20.30
Onsdag 5. nov kl. 19 - 20.30
Onsdag 19. Nov kl. 19.-20.30
Vi serverer kaffe og te. Om noen har lyst til å ta med noe å bite i, kake, frukt eller lignende er de velkommen til det.
Velkommen til strikkedugnad!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar